( بسم الله الرحمن الرحيم )
********************
الغريبه من الحلويات المتميزه التى لها شكل جميل وطعم روعه .
وتحضر الغريبه عن طريق خلط السمنه
او الزبده وتقطع العجينه على شكل كور وفى وسطها حشوات متعدده
اما لوز او اى نوع من انواع المكسرات .
وايضا تعتبر من الحلويات السهله فى التحضير وتقدم مع الشاى او القهوه .
*************
2 كوب دقيق متعدد الاستعمالات . .
كوب سمنه او زبده .
نصف كوب سكر بودره .
رشة ملح .
ملعقة صغيره فانيليا .
١_ نضرب السمنه أو الزبده جيدا بالمضرب الكهربائي
إلى أن يصبح لونها ابيض وتكون هشه ٠
٢_ نضع فوقها السكر البودر ورشه الملح وملعقه الفانليا
ونستمر فى الخفق إلى أن يتجانس الخليط ٠
نترك المضرب الكهربائي ونضع الدقيق شويه شويه
لغايه لما كميه الدقيق تنتهى ونلم الخليط بدون عجن ٠
٣_ ناخذ العجينه كور ونضع فى وسط الكوره لوز مقشر
أو اى زواق تحبيبه *
ندخل الغريبه الفرن على نار متوسطة الحرارة فى وسط الفرن لغايه لما لونها يصير ابيض من فوق واستوت من تحت .
ولما تبرد أخرجيها من الصاج وقدميها مع الشاى أو القهوة .
وصحتين وعافيه ٠
**** ملحوظه لكى تنجح الغريبه **** **********************
١_ لازم تكون الزبده أو السمنه طالعه من التلاجه مباشرة قبل العمل بها ٠٠٠
٢_ لازم تكون حراره الفرن هادئه لكى لا يغير لون الغريبه ٠
غريبة السميد هى حلوى حلبية اصلية وفيها يخلط السكر مع السمنه او الزبده جيدا ويضاف اليهم الطحين والسميد بالتدريج .
وتخلط باليد وتوضع فى الثلاجه لمدة ساعه تقريبا وبعد ذلك تشكل كور ويوضع فى منتصفها لوز مقشر .
وتخبز فى فرن محمى مسبقا مدة حوالى 8 دقائق . وتوضع فى منتصف الفرن
250 جرام زبده .
ملعقه كبيره كاكاو للحلويات .
100 جرام نشا .
رشة ملح
ثلاث ارباع كوب سكر بودر .
ثلث كوب زيت .
450 جرام دقيق حلويات .
ملعقه صغيره بكنج بودر .
نضرب السكر مع الزبده والفانيليا حتى يصير لونه ابيض ويصبح هش
نضيف للخليط النشا والبكنج بودر والزيت . ونضرب الى ان يصبح الخليط كريمى .
نقسم العجين قسمين متساووين ونضع على قسم منه ملعقتين كاكاو بودره ونخلط
ونغلفها ونضعها فى الثلاجه حوالى ساعه .
نخرجها من الثلاجه ونقسم العجين كور صغيره ونحريكها باليد بطريقه دائريه
كما هو فى الشكل . تخبز فى فرن محمى على درجه حرارة 160 الى ان يصبح لونها ذهبى من تحت فقط .
نتركها تبرد ونخرجها من الصوانى . وتقدم مع القهوه والشاى .
وبالهنى والعافيه
صحتين وعافيه
( طريقة عمل الغريبه )
********************
الغريبه من الحلويات المتميزه التى لها شكل جميل وطعم روعه .
وتحضر الغريبه عن طريق خلط السمنه
او الزبده وتقطع العجينه على شكل كور وفى وسطها حشوات متعدده
اما لوز او اى نوع من انواع المكسرات .
وايضا تعتبر من الحلويات السهله فى التحضير وتقدم مع الشاى او القهوه .
واليكم مقادير الغريبه والطريقه
( المقادير للغريبه )
*************
2 كوب دقيق متعدد الاستعمالات . .
كوب سمنه او زبده .
نصف كوب سكر بودره .
رشة ملح .
ملعقة صغيره فانيليا .
( طريقة عمل الغريبه )
١_ نضرب السمنه أو الزبده جيدا بالمضرب الكهربائي
إلى أن يصبح لونها ابيض وتكون هشه ٠
٢_ نضع فوقها السكر البودر ورشه الملح وملعقه الفانليا
ونستمر فى الخفق إلى أن يتجانس الخليط ٠
نترك المضرب الكهربائي ونضع الدقيق شويه شويه
لغايه لما كميه الدقيق تنتهى ونلم الخليط بدون عجن ٠
٣_ ناخذ العجينه كور ونضع فى وسط الكوره لوز مقشر
أو اى زواق تحبيبه *
ندخل الغريبه الفرن على نار متوسطة الحرارة فى وسط الفرن لغايه لما لونها يصير ابيض من فوق واستوت من تحت .
ولما تبرد أخرجيها من الصاج وقدميها مع الشاى أو القهوة .
وصحتين وعافيه ٠
إضافة شرح |
**** ملحوظه لكى تنجح الغريبه **** **********************
١_ لازم تكون الزبده أو السمنه طالعه من التلاجه مباشرة قبل العمل بها ٠٠٠
٢_ لازم تكون حراره الفرن هادئه لكى لا يغير لون الغريبه ٠
واليكم طريقة اخرى لعمل الغريبه بالسميد
مقادير غريبة السميد
كوب سمنه
كوب سكر بودر
كوب سميد
2 كوب طحين
فستق حلبى للتشكيل
طريقة تحضير غريبة السميد
غريبة السميد هى حلوى حلبية اصلية وفيها يخلط السكر مع السمنه او الزبده جيدا ويضاف اليهم الطحين والسميد بالتدريج .
وتخلط باليد وتوضع فى الثلاجه لمدة ساعه تقريبا وبعد ذلك تشكل كور ويوضع فى منتصفها لوز مقشر .
وتخبز فى فرن محمى مسبقا مدة حوالى 8 دقائق . وتوضع فى منتصف الفرن
طريقة عمل الغريبه بالكاكاو
اليكم مقادير غريبه الكاكاو
250 جرام زبده .
ملعقه كبيره كاكاو للحلويات .
100 جرام نشا .
رشة ملح
ثلاث ارباع كوب سكر بودر .
ثلث كوب زيت .
450 جرام دقيق حلويات .
ملعقه صغيره بكنج بودر .
طريقة عمل غريبة الكاكاو
نضرب السكر مع الزبده والفانيليا حتى يصير لونه ابيض ويصبح هش
نضيف للخليط النشا والبكنج بودر والزيت . ونضرب الى ان يصبح الخليط كريمى .
نقسم العجين قسمين متساووين ونضع على قسم منه ملعقتين كاكاو بودره ونخلط
ونغلفها ونضعها فى الثلاجه حوالى ساعه .
نخرجها من الثلاجه ونقسم العجين كور صغيره ونحريكها باليد بطريقه دائريه
كما هو فى الشكل . تخبز فى فرن محمى على درجه حرارة 160 الى ان يصبح لونها ذهبى من تحت فقط .
نتركها تبرد ونخرجها من الصوانى . وتقدم مع القهوه والشاى .
وبالهنى والعافيه
صحتين وعافيه
تعليقات: 0
إرسال تعليق